Сред местата, където се струпват най-много хора, са храмовете. В неделя

...
Сред местата, където се струпват най-много хора, са храмовете. В неделя
Коментари Харесай

Митрополит Киприан с призив: Да се прояви благоразумие, да спазваме мерките на щаба

Сред местата, където се струпват най-вече хора, са храмовете. В неделя заран в цяла България бяха отслужени литургии, а апелът на Светия синод е болните и немощните да си останат вкъщи.

Към този призив говорителят на Синода митрополит Киприан добави и персонален зов - хората в неговата епархия да се въздържат да посещават храмовете през времето на изключителното състояние.

„ След апела, който църквата насочи, не мога да кажа какъв брой хора ще дойдат, само че мога да кажа, че молитвата ще бъде усърдна. Тази неделя ни дава смисъл, всеки да поеме своя кръст и отговорност по отношение на другите. Призивът, който аз насочих, е да се прояви здравомислие. Трябва да съблюдаваме всички наставления от Националния действен щаб и да бъдем виновни. Ако стоим отдалечени един от различен, сърцата ни ще бъдат близки “, сподели митрополит Киприан в ефира на.

Той изясни, че причастието ще бъде направено с една лъжица, тъй като по този начин се прави.

Според него обаче е значимо хората да не се струпват в очакване на самото причестяване, а да запазят нужната отдалеченост един от различен. „ Лъжицата ще бъде една, само че тя ще се дезинфекцира “, добави духовникът в " Събуда се ".

Категоричен апел да се молим от домовете си и да не се струпваме в църквите насочи и католическият духовник отец Паоло Кортези от Белене. За него изключителното състояние е още по-тежко - самият той е родом от Бергамо, един от градовете, дали най-вече жертви на ковид в Европа.

„ Трябва да се молим доста. Връзката с Бога не зависи от мястото и стените. Важно е да имаме връзка с него и да я назоваваме молитва. Тя може да бъде отправена на всички места “, споделя отец Кортези.

„ Ситуацията в Бергамо е доста тежка, има доста жертви. В този миг имаме потребност от молебствия “, добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР